Esimene restoran Euroopas, kus serveeritakse kasse!?

La Table Suisse on nähtavasti ainus restoran Euroopas, kus serveeritakse kirgliku peakoka algatusel kassiliha.

“Soovin oma vanaema retsepti taas ellu tuua, serveerime kassilt kõige õrnemat liha,” räägib restorani La Table Suisse peakokk Moritz Brunner. Restoran on välja töötanud 5-käigulise menüü, mis sisaldab nii kassi kui koeraliha.

Tegelikkuses on see organisatsiooni Beyond Carnism algatus panna inimesi mõtlema, miks on normaalne, vajalik ja loomulik süüa ühtesid loomi, aga seejuures mitte teisi. La Table Suisse on väljamõeldud restoran, seda ei eksisteeri. Vähemalt mitte sellisel kujul. Karnism aga eksisteerib väga tugevalt. Meie ühiskonnas on loomulik süüa, kanda ja ekspluateerida oma heaolu nimel teisi.

Karnismi ideoloogia taga on Harvardis selleteemalise psühholoogia doktorikraadi kaitsnud dr Mealnie Joy, kellega tegin ka intervjuu, kui ta Eestis käis.

Lähemalt... Liisa-Indra

Liisa-Indra
Inimene on imeline ja kõikvõimas, loodus vägev ja loomad justkui teiste rahvuste esindajad, sõbrad. Kui mu keha sai vabaks mürgisest toidust, sain aru palju see oli mind tagasi hoidnud ja kurnanud. Oleme terve perega veendumusel, et elus taimetoit on inimese loomulik toit. Kedagi ei pea tapma või piinama, et meie saaks elada. Igaühel on õigus rahus elada. Igaühel. Elame armastuses, tervises, õnnes ja rahulolus ning soovime sama teistele, liigist olenemata.

Vaata seda ka

On aeg hakata ka Tallinnas linnamesindusega tegelema!

Mesilaste mürgitamise uudise valguses soovitab Eesti Loomakaitse Selts hoopis linnainimestel mesindusega tegelema hakata, et mesilinde …

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga