Taavi gluteenivaba banaanisai

Banaanisai on Ameerikas väga populaarne. Ka meie pere kööki leidis see tee ühe USA toitumiskooli kaudu. Ja mu armas USAs elanud vanatädi Aura andis ided, kuidas seda veelgi maitsvamaks timmida. Mu abikaasale Taavile hakkas banaanisai nii meeldima, et külla minnes või külalisi oodates valmistab ta tihtipeale just banaanisaia. Taavi on banaanisaia meisterdamisel meie peres kahtlemata kõige vilunum. :)


Retsept
(Pyrexi klaasist leivavorm 28x10cm):
2 tassi pudruks purustatud küpseid banaane (6 küpset keskmist banaani või 7 väikest banaani)
70 ml oliiviõli
150g roosuhkrut
2 tassi toortatrajahu
1 tl vaniljet
1spl viinakivist küpsetuspulbrit
näpuotsaga peent meresoola

Valmistamine
1. Pane ahi sooja 175 kraadi peale.
2. Koori ja püreesta banaanid ning sega need kausis kokku õli, suhkru ja vaniljega. Taavile näiteks meeldib kahvliga banaane pudruks muljuda, mina olen pannud kõik vedelad ained lihtsalt blenderisse.
3. Teises kausis lase kokku toortatrajahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa kuivainete segu aeglaselt vedelale segule. Kui soovid lisada rosinaid, jõhvikaid vmt, viska need ka sisse.
4. Määri vorm kookosrasvaga või vooderda küpsetuspaberiga, vala segu sisse ja silu ühtlaseks. Küpseta 175-kraadises ahjus u 50 minutit. Igaks juhuks võid kasutada tikutesti. Kui banaanisai on valmis, tõsta see ahjust välja ja lase enne vormist eemaldamist jahtuda.
5. Serveeri vegan jäätise või purustatud metsamarjadega.

Lähemalt... Liisa-Indra

Liisa-Indra
Inimene on imeline ja kõikvõimas, loodus vägev ja loomad justkui teiste rahvuste esindajad, sõbrad. Kui mu keha sai vabaks mürgisest toidust, sain aru palju see oli mind tagasi hoidnud ja kurnanud. Oleme terve perega veendumusel, et elus taimetoit on inimese loomulik toit. Kedagi ei pea tapma või piinama, et meie saaks elada. Igaühel on õigus rahus elada. Igaühel. Elame armastuses, tervises, õnnes ja rahulolus ning soovime sama teistele, liigist olenemata.

Vaata seda ka

Hommikusöök: tofukreem maasikatega

Soovisin ükshetk proovida puuviljasmuutide ja pähklikreemide vahele ka tofukreemi. Koogi jaoks olen seda teinud, aga …

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga