Peedikotlett / Urmas Sõõrumaa

Urmas kinnitab, et sööd selle kotleti salatiga ja saad kohe jooksma minna – annab energiat ja seedib kergelt.

l
Vaja:
1 kg riivitud toorest peeti
2 suurt mugulsibulat
100 gr tatrajahu
100 gr maisijahu
sool, pipar, tüümian, rosmariin
Küpseta peenestatud peet ja sibul ahjus pehmeks.
l
Valmistamisõpetus kokalt:
Riivin peedi ja sibula ning küpsetan need ahjus peaaegu pehmeks (ahjupannile küpsetusõli ja ca 20 min 240 kraadises pöördõhuga ahjus).  Lasen pisut jahtuda ja lisan tatrajahu (kui on, siis hoopis keedetud tatart või riisi), mis on väga toitev ja erinevate vitamiinide rikas, maisijahu, värskeid tüümiani lehti, soola, pipart.
l
Segan taigna käega hästi tihkeks, vormin kätega kotletid ja küpsetan pannil kahelt poolt, kuni kotletid on küpsed – ca 15 min.
Lisaks sellele, et eelküpsetatud peedist tulevad maitsvamad kotletid, ei ole ka ohtu, et need pannil praadides ära kõrbevad. Toorest peedist kotlette peab tunduvalt kauem praadima.
l
Lisaks on salat värsketest riivitud juurviljadest (punane kapsas, kaalikas, porgand, kurk).
Riivitud juurviljad piserdan üle värske sidruni mahalaga, lisan magustamiseks pisut oliiviõli. Kätega pigistan juurvilju niikaua kuni nad on muutunud pehmemaks. Kui on isu, siis lisan veel erinevaid salatilehti ja segan kõik omavahel läbi. Lisan pisut sidrunipipart.

Lähemalt... Liisa-Indra

Liisa-Indra
Inimene on imeline ja kõikvõimas, loodus vägev ja loomad justkui teiste rahvuste esindajad, sõbrad. Kui mu keha sai vabaks mürgisest toidust, sain aru palju see oli mind tagasi hoidnud ja kurnanud. Oleme terve perega veendumusel, et elus taimetoit on inimese loomulik toit. Kedagi ei pea tapma või piinama, et meie saaks elada. Igaühel on õigus rahus elada. Igaühel. Elame armastuses, tervises, õnnes ja rahulolus ning soovime sama teistele, liigist olenemata.

Vaata seda ka

Lilla toorpuder / Simona Tätte

Simona saabus saatesse haruldase koostisosaga – lavendli eeterliku õliga. Ei juhtu just tihti lavendliga toite …

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga