Vürtsikad India pähklid – reisile või niisama lauale

Ikka juhtub, et reisil läheb kõht tühjaks ja midagi süüa pole. Poodi pole läheduses ja mingit kräppi ka süüa ei taha. Mis siis teha?
Tuleb varem valmistuda ja näksid ise kaasa teha :). Üks selline ideaalne reisinäks on ise maitsestatud pähklid.

Purgitäis pähkleid:
400g India pähkleid
Süvahavva loodustalu basiilikut (sest neil on best ever maitseained :), saab mahepoodidest)
Süvahavva loodustalu pitsamaitseainet
meresoola
vedelat mett
tšillipulbrit

Tegemine:
1. Pähklid pane kaussi ja sorista neile peale u 1 spl vedelat mett. Sega hästi läbi, nii et iga pähkel meega koos oleks. Kui pähklid kleepuvad, siis hakkavad kõik maitseained neile kenasti külge.
2. Pane veits soola, nii nagu ise paremaks pead. Sega korralikult läbi.
3. Ja nüüd hakkad raputama peale maitsetaimi: basiilik ja pitsamaitseaine, sega hästi läbi.
4. Kõige viimasena lisa tšilli, see on kõige kangem. Pane väike näpuotsatäis, sega läbi ja maitse.

Ideaalis saavad sool, tšilli, magus mesi ja vürtsid omavahel nii hästi läbi, et suus on pidu mitte plahvatus :D.

Seisavad purgis hästi ka soojas, nädalaga küll pahaks ei lähe, kauem pole proovinud.
Lastele sobib tšillita.

Lähemalt... Liisa-Indra

Liisa-Indra
Inimene on imeline ja kõikvõimas, loodus vägev ja loomad justkui teiste rahvuste esindajad, sõbrad. Kui mu keha sai vabaks mürgisest toidust, sain aru palju see oli mind tagasi hoidnud ja kurnanud. Oleme terve perega veendumusel, et elus taimetoit on inimese loomulik toit. Kedagi ei pea tapma või piinama, et meie saaks elada. Igaühel on õigus rahus elada. Igaühel. Elame armastuses, tervises, õnnes ja rahulolus ning soovime sama teistele, liigist olenemata.

Vaata seda ka

Roheline puuviljapiim

Jah, puuviljadest saab ka piima teha. Tegelt on tegemist muidugi smuutiga, ent see on olemuselt …

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga