Punastavad hapukurgid ehk magus-vürtsikas peedisalat
Mu sõbranna Maarja kostitas meid oma Valga suvilas imelise taimetoiduga, üks tema firmasalat oli hapukurgi-peedi salat meega. Need maitsekooslused olid mulle huvitavad, uudsed ja ootamatud, tahtsin kodus sama proovida. Kohendasin nii, et kasutasin värsket peeti ja lisasin tilli.
Super, Maarja, aitäh! :)
Vaja:
3 pisikest peeti u 300g
2 suurt ise hapendatud kurki
2 väikest küüslauguküünt
1,5 spl mett
meresoola
tilli
Tegemine:
1. Riivi peedid, tükelda hapukurk, pigista sisse küüslauk, lisa mesi ja sega. Maitse, lisa soola, kui meeldib. Tükelda till ja sega salatisse.
2. Maitse. Ja kui sobib, siis saigi valmis :).
Ülilihtne. Sobib nt kinoa või tatra juurde. Või niisama kerge rohelise salati juurde.