Retseptid saatest Ela Hästi

Vege bowl / Paljas Porgand

Aasias populaarne kausitoit poke bowl on levinud ka Eestis. Et poke bowl on aga kalaga, otsisin taimset varianti ja kutsusin saatesse blogija Paljas Porgand, et temaga hoopiski üks vege bowl kokata. Kokku sai kerge ja maitsev taimne salatiroog! :) Koostis: 250 g tofu kuubikuid 100 g soja kastet 50 g teriyaki kastet 100 ml oliiviõli 2 paprikat 150 g spinati …

Loe edasi »

Paljas õunakook / Erik Orgu

Dieedivaba elu ja maitsvate retseptide poolest tuntud Erik Orgu kokkab lihtsa õunakoogi, näitab kokkamisnippe ja jutustab oma elust. Tema õunakook on seejuures ka gluteenivaba! Retsept 200 g lemmikõunu 30  g mustikaid 30 g vaarikaid 30 g vahtrasiirupit või mett maitse järgi jahvatatud ingverit ja kaneeli (ingveri kogus pool kaneeli kogusest) 40 g mandleid 40 g India pähkleid 40 g kõrvitsaseemneid …

Loe edasi »

Basiilikupesto / Anu Saagim

Armastatud ajakirjanik Anu Saagimiga valmistan Ela Hästi saates basiilikupesto määrde ja jutustame naistejutte. Näiteks meenutab Anu oma esimest töökohta, räägib meestest, ilust, ärist ja poliitikast. Megailus ja inspireeriv naine. Lõpus vehib noaga ja paugutab ka! :D Pestomääre on üks mu absoluutne lemmik ja viis keele alla ka Anul. Retsept: 150 g India pähkleid likku 200 g basiilikulehti 1/2 sidruni mahl …

Loe edasi »

Banaani pulgajäätis / Kobra

Margus Vaher ja tema legendaarsetest muusikutest koosnev värske rokkbänd Kobra käisid mul Ela Hästi saates kokkamas. Koos rokkaritega sai meisterdatud nii suurte kui väikeste lemmikut – banaanipulkasid.   Retsept (1 tk) 1/2 banaani 2 spl sulatatud šokolaadi Kookosehelbeid, pähklipuru Jäätisepulgad Lõika banaanid pooleks, pista banaan pulga otsa ja kasta sulašokolaadi. Seejärel veereta purus ja aseta taldrikule hanguma. Kui külmas hoiad, …

Loe edasi »

Neli vegan kreemi / Lea Dali Lion

Võlur Lea Dali Lioniga kokkasime mitut sorti vegan kreeme, et nendega siis taldrikumandalaid teha!!! :) Tee järgi või kokka niisama koogikreemiks. Retseptide eest täname Kokonat pagareid! Roosa maasika vahukoor 250 ml taimset vahukoort (või 1 pakk) 40 g magustajat (näiteks vahtrasiirup või roosuhkur või datlipasta) 70 g maasikaid Heleroheline matcha vahukoor 250 ml taimset vahukoort (või 1 pakk) 40 g …

Loe edasi »

Vegan omlett / Margus Vaher

Margus on suur omletisõber, aga seda täitsa taimset omletti kokkas ta esimest korda. Tõeliselt lihtne retsept, millega inspireeris mind Paradiisimaitse Mariin! 2 suurt omletti 170 g kikerhernejahu 130 ml vett 1 sibul 1 küüslauguküüs 50 g päikesekuivatatud tomateid 200 g kirsstomateid 100 g vegan majoneesi Peotäis tilli. Sega kikerhernejahu veega, lisa juurde hakitud sibul, küüslauk, kuivatatud tomatid ja ideaalis lase …

Loe edasi »

Peedisalat / Alisa Verde

Selgeltnägijate Tuleproovi võitja Alisa Verde säras Ela Hästi saates põnevate mõtete ja selliste retseptidega, mis viivad keele alla. Alisa pani kokku koostisosad, millest algul nagu ei saanudki aru, et nad kokku lähevad ja voila, tulemus viib keele alla! Üks nipp oli tal ka, ei teagi, oli see nipp või tegi ta seda lihtsalt sest ta nii teebki – ta segas …

Loe edasi »

Porgandi kotletid / Alisa Verde

Selgeltnägija Alisa Verde kokkas küllusliku laua taga saatehooaja parimad retseptid! Siin porgandikotletid, naudi! 600 g riivitud porgandit1 tk peeneks hakitud sibul 2 tl hakitud küüslauku 2 tl kurkumi pulbrit 1 tl Cayenne’i või chillit 1 tl karrit 1 tl suhkurt ja soola 6 tl oliiviõli 4 spl nisujahu 3 spl kaerajahu Sega koostisosad kokku nii, et jahud lisad viimasena. Nagu …

Loe edasi »

Maapähkli korvid / Merilin Taimre (Paljas Porgand)

Merilin Taimre ehk Paljas Porgand astus saatesse ühe oma lemmikretseptiga, mis on loodud inspireerituna Reese’s šokolaadikommidest. Need kommid on toitvad ja sulavad suus, sõna otsese mõttes! Saates mängis Merilin ka mõttega segada koostisosadesse maasikatoormoosi. Happeline ja magus aitab nii rasvade seedimisel kui annab särtsaka maitsenüansi. Retsept: 200 g naturaalselt maapähklivõid 100 g neitsikookosõli 50 ml Kanada vahtrasiirupit Näputäis Himaalaja soola …

Loe edasi »

Vegeburger / Erik Orgu

Krõbe, maitsekas kotlett pehme vegan majoneesi ja kreemise avokaadoga rohelise salati sees teralisel kuklil – seda sööks kogu aeg! Toitumisnõustaja ja treener Erik Orgu esitles Ela Hästi saates tõeliselt maitsvat ja lihtsat burgerit. Retsept: 1 purk musti ube 1 punane sibul 1 küüslauk 4 spl värsket koriandrit 25 g riisijahu 1 tomat 2 täisterakuklit 2 pehmet avokaadot soola, pipart 4 spl …

Loe edasi »