Retseptid: Liisa-Indra Pajuste / banaanisaar.ee


Banaani pulgajäätised, 1tk
½ küpset banaani
2 spl sulatatud šokolaadi (v 12 g), näiteks riisipiimašokolaadi
kookost, maisihelbeid, õhitud riisi vmt
jäätisepulk

Pane šokolaad sulama (alumine veega kauss väiksem ja peal suurem kauss šokolaadiga, nii ei pääse veeaur šokolaadile ligi).
Koori banaanid, lõika pooleks ja vajuta jäätisepulk sisse.
Määri spaatliga banaan šokolaadiseks ja veereta seda siis kookoses ja maisihelvestes.
Banaanimaius sobib söömiseks kohe, šokolaad tahkub mõne minutiga. Kui soovid “krõmpsuvat” šokolaadi ja jahedat jäästist, tõsta banaanipulgad külmkappi.
Sügavkülmikus säilivad 2 nädalalt.


Õuna ravioolid pähklikreemiga, 20 tk
7 suurt õuna
200g leotatud sarapuupähkleid
2 spl vahtrasiirupit või 7 leotatud datlit
veidi meresoola ja kaneeli

Lõika õuntest peenikesed viilud. Aseta taldrikule või kaussi ja tilguta lohakalt peale roosuhkrut ja kata külluslikult kaneeliga. Tee nii kuni õunaviilud otsa saavad.
Vala vähemalt tund ligunenud sarapuupähklitelt vesi, loputa ja tõsta blenderisse, lisa sinna 2 spl vahtrasiirupit või muud magustajat ja nii palju vett, et blender käima läheks (et suudaks blenderdada).
Seejärel määri valminud kreem õunaviiludele ja kata teise viiluga. Proovi õunaviilude ääred kokku lükata.
Seda retsepti saab teha ka ahjus. Siis paned õunaviilud magustaja ja kaneeliga kaetult 60-kraadisesse ahju ja lased seal olla tunnike. Kui oled ravioolid valmis saanud, st kreem on vahel ja teine viil peal, siis pane veel ahju ja lased olla paar tundi. Valmis on siis, kui enam ei kannata oodata :). Ahjus tegemise eelis on see, et õunad lähevad pehmeks.


Maui Melonijook
1 kollane melon
½ laimi
(1L mullivett)
kaneeli, roosuhkrut

Lõika ja puhasta melon väiksemateks tükkideks, pane kaussi või kannu ja blenderda ühtlaseks. Lisa mullivesi, veidi vett ja laim ning maitsesta sörtsu kaneeliga.


Kauai salat
1,5 jääsalatit
2 Rooma salatit
1 ananss
1 papaia
3 mandariini
100g soolaseid maapähkleid

½ suvikõrvits
150-200g leotatud India pähkleid
1-2 spl sinepit
0,25 sidrunit
sool, pipar, sidrun
chilli

Salati jaoks haki jääsalat, Rooma salat, ananass ja papaiad, lisa mõned hakitud mandariini tükid ning tõsta kaussi ja sega kokku soolapähklitega.

Kastme jaoks loputa leotatud India pähklid ja tõsta blenderisse, lisa sinna 150ml vett, 1 spl sinepit, pool kooritud suvikõrvitsat, ja maitseained. Lisa ka veerandi sidruni mahl. Lase kõik peeneks ja maitse. Vajadusel lisa juurde soola, sidrunit, sinepit.
Vahetult enne serveerimist vala kaste salatile.