Kikerhernepallid ürtidega
Kui need pallid valmis said, siis Joonas ütles: “Mmm, kui head!” Elli ka muudkui käis uusi võtmas ja voolis endale ise kätevahel pallikesi. Nii et vb teistele lastele ka maitseks.
Toit on elus, tehtud 45 kraadiga. Muide, seda segu võib kasutada ka lihtsalt määrdeks, võta seda kui hummuse edasiarendust :). Saab teha ka nii, et paned palli leiva peale ja siis tõmbad noaga laiali, sest need pallid on seest pehmed.
Üks ahjuplaaditäis kikerhernepalle (u 50tk):
200g kuivatatud kikerherneid
2 spl tahinit
1 suure sidruni mahl
peotäis peterselli, peotäis tilli ja peotäis koriandrit
2 Eesti küüslauguküünt
1 tl tšillikastet (nt Naturata Sweet Chili)
Tegemine:
1. Pane kikerherned terveks ööks likku. (Mul on olnud terve öö ja päev ka, kui vahepeal külmas, ei lähe pahaks). Järgmine päev loputa üle, lisa uus vesi ja pane potiga soojale pliidiplaadile. Ei pea üldse keema minema, lihtsalt soojenda segades. Võtab veidi alla tunni kuni proovides on pehmemad.
2. Kalla suurem osa vett ära, aga jäta põhja u 200ml (pole hullu, kui ära kallad, saad hiljem juurde ka lisada). Tee miksriga püreeks ja lisa tahini ning sidrunimahl ja sega uuesti läbi.
3. Nüüd lisa küüslauk, sega läbi, maitse. Jäta maitse meelde.
4. Lisa veidi tšillit, u 1tl täis, sega, maitse, jäta maitse meelde :).
5. Lisa hakitud ürdid. Koriander viimasena, see on kõige tugevama maitsega, pane seda oma maitse järgi. Sega uuesti läbi. Maitse. Vb tahad panna näpuotsatäis soola vmt. Sega läbi, maitse :).
6. Kui maitse paika timmitud, siis hakkad märgade käte vahel palle rullima. Rullid ja paned ahjuplaadile. Ahi on juba max 45 kraadi soe. No ja tõstadki siis tunniks-paariks ahju. Pealmine kiht kuivab ära, seest jääb pehme.
Kui kohe ei söö, hoia külmkapis.
Sobib niisama eelnäksiks, aga ka nt tatrapudru juurde.
Muide, kui sa lisad veidi karrit ka, siis ma vannun, et see meenutab kanaliha. Kes seda igatseb, saab proovida! :)
Head isu!