Püüdlik on mu vanaema küll. Ta ei ole küll meie valikutega 100% päri, aga ta väga püüab meile alati midagi maitsvat ja sobivat valmistada. Küsib, mida poest osta, kust poest osta, mida tohib sööki panna, mida mitte… Ses osas täiega eeskuju, et väga järjepidev ja sihikindel :).
No ja ükspäev ootas meid tema juures siis peedisupp. Väga maitsev, terve pere sõi :). Taavi võttis selle retsepti üle ja tuunis veidi (vähem kuumutamist), nüüd on nii, et kui läheb peedisupi tegemiseks, siis alati tema teeb.

Koostisosad, saab 7liitrise potitäie:
3kg kartulit
1kg peeti
3-4 keskmist porgandit
pool kapsapead (võib asendada hapukapsaga)
2-3 sibulat
tilli, peterselli või basiilikut, rosmariini

Kuidas teha:
1. Lõika kartulid supile sobilikeks tükkideks ja pane madalal tulel aeglaselt keema. Vett ära ei vala, see saab supiveeks. Kui kartul hakkab valmis saama, lisa riivitud kapsas. Aga seda annab lisada ka hiljem, kui vesi enam nii kuum pole. Kui kapsas saab veidi soojas vees seista, siis läheb ikka pehmemaks.
2. Riivi porgand ja tükelda sibul. Taavi soojendab neid korraks pannipeal koos. Aga kui sibulat näiteks ei pane, siis porgandit pole mõtet üksi pannile panna, kalla siis otse kartulivette.
3. Kartulivette lisad porgandi ja sibula.
4. Riivi peet (mitte kõige peenemaks) ja lisa supile. Sega läbi ja hoia soojas. Kui lisad supile elusaid toiduaineid, siis vesi peaks olema selline, et käel valus poleks.
5. Lõika sisse till ja basiilik või petersell (mõlemad on domineeriva maitsega, ma korraga ei soovitaks, aga mõlemad sobivad eraldi), sega läbi.

Rosmariin on siuke maitse asi, et ole sellega ettevaatlik. Mulle näiteks meeldib palju, aga mõnele ei meeldi üldse. Nii et seda tasub hiljem oma kaussi doseerida.

Samuti sobib siia tegelt ka küüslauk, aga see teeb supi kangemaks ja lastele siis enam ei meeldi. Ma vahel olen pannud nats küüslauku endale supikaussi.

Selline supp püsib paar päeva. Kui sa tahad, et kauem seisaks, siis lase enne maitserohelise lisamist keema. Aga ma ei soovita :).

Juurde sobivad maisivahvlid taimse pasteediga.

Head maitsmist!