Missiis, et Halloween on Ameerika püha, mulle küll meeldib sügise lõpul kõrvitsad välja võtta ja küünlaid põletada. Võib olla see võiks lihtsalt olla aeg, kus valgust on juba märgatavalt vähem ning enda sisse vaatamist rohkem.

Meisterdasin perele Halloweeni-eelse õhtusöögi. Väga nunnu oli kolli seest süüa ja lastel oli nalja nabani, paprikas tiirutas niisama ka mööda lauda ringi :). Kui paprikat ei taha süüa, siis pärast saab sellest laterna teha.

8 paprikakolli portsu

Vaja:
8 ilusat paprikat, mis kenasti püsti seisavad
rohelist sibulat või kurki paprikakolli tundlateks

Kollid
500g tatart
pakk šampinjone
500ml kookospiima
5 väikest sibulat
1 küüslauguküüs
peotäis koriandrit
õige pisut peeneks hakitud tšillit
1 suur paprikas
1 spl sinepit
meresoola ja nt Kubja Talu supimaitseainet (imehea!)
1 spl tšillikastet
sörts sidrunimahla

Salat
5 suurt jääsalati lehte
6 suurt Hiina kapsa lehte
1 tl mett
sidruni mahla
kaks peotäit mitte väga peeneks hakitud India pähkleid
peotäis koriandrit
soola, Kubja Talu supimaitseainet

Tegemine:
1. Alusta kastmest, see läheb seistes ainult paremaks :). Kalla potti hakitud sibulad, poti põhja pane veidi vett. Madalal kuumusel lased neil olla, kuni hakkavad pehmemaks minema, siis lisad küüslauguküüne ja segad. Kui küüslauk liiga palju sooja saab, läheb see magusaks ja kaotab oma vungi, nii et ettevaatust.
2. Lisa tükeldatud seened sibulale ja küüslaugule. Sega läbi ja lase nii kaua olla, kuni seened hakkavad pehmeks minema. Vaata, et põhjas oleks sörts vett.
3. Kalla potti suur tükeldatud paprikas ja sega läbi.
4. Haki üks väike jupp tšillit ja kalla teiste sekka. Sega ja lase olla.
5. Nüüd tee oma kookospiimapakk lahti, kalla potti ning sega mõnuga läbi. Kui läheb soojaks, tõsta tulelt ära.
6. Lisa 1 spl sinepit, soola ja nt Kubja Talu supimaitseainet ning sega kokku. Maitse ja tunneta, kuidas on. Mina lisasin veel veits tšillikastet ja sörtsu sidrunimahla.

7. Tatart tee nii nagu oled harjunud tegema. Valge tatra puhul on see sul juba varem ligunenud, nüüd pesed ära ja paned veega potti. Mida kiiremalt vaja, seda kuumem pliidiplaat. Pruuni tatraga pole väga vahet, paned vee keema ja kallad sisse :) (sest pruun tatar on juba eelnevalt röstitud).

8. Salati puhul rebid jääsalati peenikesteks tükkideks. Siis lõigud Hiina kapsalehtedest ribad ja peenestad koriandri ning segad kõik kokku. Lahusta 1tl mett väheses soojas vees, pigista juurde veerand sidrunit ning sega kokku. Kalla see üle salati, puista peale soola ja India pähkleid ning sega läbi. Siia sobib tšilli ka hästi, aga lastele see pigem ei meeldi, ma panin täiskasvanutele eraldi. Sega läbi ja pane kõrvale.

9. Nüüd võtad ette paprikad. Lõikad ülevalt ilusa suure ringi, kui paprikakoll peaks tahtma mütsi pähe panna, eemaldad paprika seest ja kaane alt seemned (kaane alt lõika seemnekogu lihtsalt ära) ning hakkad silmi-suud noa otsaga lõikuma.

10. Pole siis muud, kui kokku tõsta :).
Pane taldrikule paar lusikat salatit, selle keskele tõstad seisma tühja paprikakolli. Pane paprikakolli põhja 1spl kastet siis 2 spl tatart ja jälle kastet – kuni koll on täis. Tonksa pähe tundlad ja ongi valmis. Koll hakkab “väga armsalt” suust tatart ja valget kookoskastet välja ajama :).

Nonii, valmis sai. Tubli! :D Head isu siis!