Selle aasta esimene Lemmikretseptide saade keskendus veganismile! Et veganismiga kergelt seonduda, valmistasin küpsetatud vegan toitu ja lahendasin selle sünnipäeva laua stiilis. Evelinile täitsa maitses. Ja banaani pulgajäätised olid muidugi täielik hitt. Jälle. :)

Valmistasin:
– Väherasvase vegan majoneesi
– Kartulisalat
– Kinoa-läätsekotletid
– Vegan viinerid
– Krõbe salat vegan juustu ja küüslaugukastmega

Retseptide vaatamiseks keera lehte allapoole.

Ja toitu valmistasime heast-paremast, mis kõik pärist Mahemarketist.

SAADET SAAB VAADATA SIIN: http://kanal2.ee/pluss/video/?id=24135

2
12

BANAANI-PULGAJÄÄTIS
0,5 küpset banaani
2 spl sulatatud šokolaadi (v 12 g), näiteks riisipiimašokolaadi
kookost, maisihelbeid, õhitud riisi vms
jäätisepulk

Pane šokolaad veevannile sulama
Koori banaanid, lõika pooleks ja vajuta jäätisepulk sisse.
Määri spaatliga banaan šokolaadiseks ja veereta seda siis kookoses, purustatud maisihelvestes ja õhitud riisis.
Banaanimaius sobib söömiseks kohe, šokolaad tahkub mõne minutiga. Kui soovid “krõmpsuvat” šokolaadi ja jahedat jäätist, tõsta banaanijäätised külmkappi.
Sügavkülmikus säilivad õhukindlas nõus kuni 2 nädalat.

KINOA- JA LÄÄTSEKOTLETID
Kinoa- ja läätsekotletisegu
180 ml vett
1 hakitud sibul

Kotletisegule lisa 180 ml vett ja 1 hakitud sibul, sega läbi, lase seista 10 min ja vooli pallid või pulgad, küpseta 180-kraadises ahjus kuni 25 minutit.

KARTULISALAT
1,3 kg keedu- või aurukartuli kuubikuid
2 spl sinepit
250 ml veganmajoneesi
meresoola
6 hapukurki
0,5 pikka värsket kurki
1 suur sibul
350 g salatiherneid
100 g keedetud porgandit
till, petersell

Kui kartulid on valmis, pane külmkappi jahtuma või loputa külma veega.
Kalla jahtunud kartulikuubikud suurde kaussi, vala peale sinep, majonees, meresool, kurgitükid, sibulad ja herned. Sega läbi ja maitse. Kui jääb liiga kuiv, lisa taimset koort või majoneesi.
Lisa oma maitse järgi hästi peeneks hakitud till ja petersell.

VEGANMAJONEES
500 ml Provamel sojakoort
2 spl sinepit
1 väikese sidruni mahl
100 ml oliiviõli
meresoola

Kalla kaussi sojakoor nirista vispeldades sisse oliiviõli, seejärel sidrunimahl. Viimasena lisa sinep ja meresool. Tõsta külma. Kui lisad majoneesi ürte või küüslauku, saad teha ka näiteks dipikastet.

KRÕBE SALAT VEGANJUUSTU ja KÜÜSLAUGUKASTMEGA
1 väike lilla kapsas
2 keskmist Rooma salatit
2 keskmist porgandit
4 peotäit kirsstomateid
1 granaatõun
värsket rosmariini
vegan Edam juust
veganmajonees küüslauguga
sool, pipar
võib lisada ka maitsepärmi

Puhasta ja haki kõik värsked koostisosad, sega suures kausis maitseainetega. Lisa veganmajoneesile maitse järgi küüslauku ning sega läbi, jäta kaste eraldi. Salati peale lõika vegan Edam juustu ribad. Serveerides sobib kõrvale eraldi maitsestamiseks ka maitsepärm, mis lisab juustust maitset.