Banaanikoorest vegan peekon
Veganite nupukust tasub ainult imetleda, sest välja on mõeldud vegan peekon. Internetis ringleb neid retsepte üksjagu, katsetasin neist mitmeid ja siis tegin hoopis enda oma. Minu jaoks on see banaanikrõps, mis on üllatavalt vinnutatud liha maitsega!
Retsept 1 banaan:
1 pruunika koorega banaan (fair trade, mahe)
2 spl teryaki kastet
1 küüslauguküüs
0,5 tl paprika pulbrit
0,5 tl liha maitseainet (nt Maggie Juicy Pork)
0,5 tl broileri maitseainet
1. Koori banaan ja puhasta koor seestpoolt nii saad pehme osa banaanikoore seest kätte.
2. Tee banaanidest meelepärased ribad ja pane kaussi.
3. Sega kõik koostisosad ja vaata, et banaanikoored on kaetud ja jäta ööseks marineeringusse.
4. Lase pann kuumaks, pane oliivõli ning tõsta marineeritud banaanitükid pannile.
5. Mida õhemad on banaanikoored, seda kergemini võivad need kärssama minna. On tavaline, et maitseained tulevad pannil koorelt maha. Võta maha tulnud maitseained pannilt ära, et need kõrbema ei läheks ja vaheta banaanikoorte praadimisel pooli.
6. Kui banaanikoor paistab kergelt krõbe, tõsta köögipaberile nõrguma. Lase nõrguda ja jahtuda ning saadki krõbistada vegan peekonit.
Bon appetit! :)