Elli 6. eluaasta sisseõnnistamisel oli meil plaanis nii palju mänge, ja olgem ausad – lapsed vaevalt, et väga paigal istuvad. Pidu kulmineerius aardejahiga, mille viimane sihtpunkt oli piknik rannas, kus ootas äge vegan kook! :)

Laua lahendasin seekord peamiselt kergete näputoitudena: magusad ja mahlased apelsinikettad (Elli absoluutsed lemmikud), mini-tikuvõileivad, popkorn, viinamarjad ja kiivi-pulgad.

Lisaks puuviljadele said üheks kiireks ampsuks pulga-kiivid. Eelmisel aastal olid muide pulga-banaanid.
Vaata banaani-pulkade retsepti siit

Kiivi-pulkade tegemiseks:
1. Lõika magus kiivi u 7 mm – 1 cm tükkideks (et pulka saaks sisse panna ja oleks, mida hammustada)
2. Lase kiivil sulanud riisipiima šokolaadis püherdada
3. Visku pulga-kiivi kookoshelvestesse ja voilá – valmis!

Kaunistasin veel pulgad ka ära, no et veel põnevam oleks… Tundub kuidagi sobilik ülestõusmispühade puhul ka! :)

Mini-tikuvõileivad
sisaldasid Muhu leiba, vegan määret, värvilisi tomateid ja spinati sisse keeratud vegan juustu

Klassikalise kartulisalati tegemiseks (5L) on vaja
2,5 kg keedu- või aurukartuli kuubikuid
3 spl sinepit
isetehtud vegan majoneesi (või 2 purki poest saadud vegan majoneesi, 1 purk = 250ml)
meresoola
2 väikesteks tükkideks lõigutud punast paprikat
15 väikesteks tükkideks lõigutud hapukurki
1 pikk värske kurk, tükkideks lõigutud
3 peeneks hakitud sibulat
purgitäis salatiherneid (Salvesti klaaspurgis rohelised salatiherned on 690g v sama palju leotatud rohelisi herneid v värskeid herneid)
mõned värsked õunad
hästi peeneks hakitud till ja petersell

Kui kartulid on valmis, pane külmkappi jahtuma (u 2h).
Kalla jahtunud kartulikuubikud suurde kaussi, vala peale sinep, majonees, meresool, paprikatükid, kurgitükid, sibulad ja herned. Sega läbi ja maitse. Kui jääb liiga kuiv, lisa taimset koort. (Aga sa võid ka ise majoneesi teha.)
Lisa oma maitse järgi hästi peeneks hakitud till ja petersell, sega, maitse, kohenda.
Kui maitsed sobivad, tõsta salat külmkappi külalisi ootama.
Serveeri suures kausis, kaunista maitserohelisega. Kui kauss tühi, tõsta külmkapist juurde.

Vegan majoneesi tegemiseks
võta 3 x 250ml Provamel või Sojade mahesojakoort
100 ml oliiviõli
1 sidruni mahl
3 tl sinepit
meresoola, roosuhkrut näpuotsaga

Kalla sojakoored kõrge äärega kaussi (et käsimiksriga välja ei pritsiks), hakka mikserdama ja samal ajal nirista sisse oliiviõli, sidrunimahl (nüüd läheb koor paksemaks) ja viimasena sinep, sool, suhkur. Sega hoolega läbi ning võimalusel jäta külmkappi paksenema.