La Table Suisse on nähtavasti ainus restoran Euroopas, kus serveeritakse kirgliku peakoka algatusel kassiliha.

“Soovin oma vanaema retsepti taas ellu tuua, serveerime kassilt kõige õrnemat liha,” räägib restorani La Table Suisse peakokk Moritz Brunner. Restoran on välja töötanud 5-käigulise menüü, mis sisaldab nii kassi kui koeraliha.

Tegelikkuses on see organisatsiooni Beyond Carnism algatus panna inimesi mõtlema, miks on normaalne, vajalik ja loomulik süüa ühtesid loomi, aga seejuures mitte teisi. La Table Suisse on väljamõeldud restoran, seda ei eksisteeri. Vähemalt mitte sellisel kujul. Karnism aga eksisteerib väga tugevalt. Meie ühiskonnas on loomulik süüa, kanda ja ekspluateerida oma heaolu nimel teisi.

Karnismi ideoloogia taga on Harvardis selleteemalise psühholoogia doktorikraadi kaitsnud dr Mealnie Joy, kellega tegin ka intervjuu, kui ta Eestis käis.