Friiki! 2a pärast võib saada geneetiliselt muundatud lõhet!
Ebanormaalselt kiiresti kasvav GM lõhe võib peatselt tõeks saada. Võimalik, et mutantlõhe on inimeste toidulaual juba kahe aasta pärast! Appii!
Ameerika Toidu- ja Ravimiamet (Food and Drug Administration) kinnitas, et geneetiliselt muundatud lõhe on tervisele ohutu. FDA sõnul on seda „lõhe sama turvaline süüa kui tavalist Atlandi ookeani lõhe.“ Hästi öeldud! Ega tavalist lõhe ei kannata FDA soovitada rohkem kui max 3x nädalas, sest selle vaese kala keha on täis metalle, keskkonnamürke ja muud põnevat. Tihedam söömine muudaks inimesed silmanähtavalt haigemaks.
Lisan ka video, kuigi see on 2a vana, on samad argumendid tänaseni õhus.
Kõige nõmedam on see, et tegelt meie maailmameri on nagunii juba saastatud, surnud tsoone tuleb aina juurde, ent on veel normaalselt elavaid mereloomi. On täiesti võimalik, et kui mutantlõhe satub metsikusse populatsiooni, toob see kaasa mutatsioone ka normaalses lõhes (kellel on tänu keskkonnamürkidele niigi piisavalt probleeme) ning lisaks sellele mõjutab ka tervet toiduahelt. Selle koha pealt on muret avaldanud ka National Geografic.
Andrew Kible Toidu Ohutuse Keskuse tegevjuht: „Geneetiliselt muundatud lõhel pole mingit sotsiaalset väärtust. See on halb tarbijale, see on halb lõhetööstusele ja see on halb keskkonnale!“
Pikaaegne GMO ekspert Jeffrey Smith (ta esines ka FoodRevolutsion konverentsil, vaata raamaturiiulist mu kokkuvõtet) ütleb, et tõendusmaterjalid viitavad, et selline geneetiliselt muundatud lõhe võib sisaldada suuremal hulgal vähki tekitavat hormooni IGF-1, rohkem antibiootikume ja rohkem tugevaid allergeene.
Michael Hansen, PhD, Tarbijaühistu vanemteadur (Consumers Union): „FDA hinnangul on geneetiliselt muundatud lõhe söömine ohutu. Kuid me oleme mures, et sellise kala potensiaalne allergeenilisust pole piisavalt hinnatud. FDA kiitis selle kala heaks põhinedes kuue geneetiliselt muundatud kala allergeenide testimisele – testidele, mis tegelikult just näitasid potensiaalse allergia põhjustamise võimalust.“
Mutantlõhe sisaldab mõnusalt kasvuhormooni, mistõttu ta kasvab 5x kiiremini kui normaalne lõhe. 18kuuga on ta müügikõlbulik, normaalne oleks 3 aastat. (Need kes ahhetavad, ärgu unustagu, et Talleggis kasvavad tibud just samamoodi.)
Purdue Ülikoolis tehti arvutiga läbi stsenaarium, et mis juhtuks kui 60 „Frankenkala“ satuks 60 000 populatsiooniga normaalsesse keskkonda – 40 generatsiooniga on tavaline kala täiesti välja surnud!
Jeffrey Smith sõnul testisid Kanada teadlased Frankenkala ka omal käel. “Kui akvaariumis oli piisavalt süüa, oli kõik hästi. Aga kui süüa polnud, läks geneetiliselt muundatud kala „närvi“ ja muutus kannibaliks, hakates teisi liigikaaslasi (nii normaalseid kui muteerunud) ründama ja tapma. See lõppes populatsiooni olulise vähenemise või täieliku välja suremisega testakvaariumites. On oletatav, et metsikutes vetes sööks nad ka teisi kalu peale oma liigikaaslaste.“
Frankenkala emased oleksid suures osas steriilsed.
Allikas:
Mercola uudiskiri http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/01/08/genetically-engineered-fish.aspx?e_cid=20130108_DNL_art_1