Hommikusöök: banaanid hapendatud kaerajogurtiga
Küsisin lastelt üks hommik, et mis te hommikusöögiks tahate. Nad tahtsid hapendatud kaeraklii jogurtit. Aga et kaloreid ka saaks, lisasin banaanid. Ja Joonas pani kaneeli sinna otsa. Lihtne! :)
Retsept 1 inimesele:
2 banaani
1 Yosa hapendatud kaeraklii jogurt (või muud taolist, vabalt annab varieerida)
törts jogurtit
Lõikad banaanid viiludeks, valad jogurti peale ja segad läbi. Ma panen vahel salaja pool tl oma kuivatatud suviste umbrohtude pulbrit ka ja veits linaseemne jahu. Segan kõik sisse ära. Ja peale kaneeli.
Mul kaussi ei mahtunud rohkem banaani lõikuda, aga suuremasse kaussi võiks neid tegelt rohkem panna, muidu jääb kõht tühjaks.
Mis asi on hapendatud kaeraklii jogurt? Kuidas seda teha või kust seda osta saab? Kas see sisaldab mingeid muid kasulikke baktereid kui piimhappebakterid, sest piimhapet nende jaoks ju pole?
Hapendatud kaeraklii jogurtit saab poest, nt Prismast, Stockmannist. Suht soodne, soomlaste toode, erinevad maitsed – http://www.yosa.fi
Eks ise saab ka muidugi teha, jah. :) Piimhape ei tule ju piimast, see isoleeriti esimesena piimast, sellest ka nimi. Aga Yosas on probiootikumid täitsa klassikalised. Nende marjajogurt on mu lemmik! :)
Mul mõte jooksis kokku :) Oli kunagi tahtmine teha ise vegan keefiri banaanist või kaerakliist või muust, sest keefiris on kõvasti rohkem erinevaid seeni-baktereid. Kahjuks keefiriseentele-bakteritele iga toit ei kõlba. :(
Mahekaer sobib väga hästi. Minu kogemusel vajab veidi jälgimist ja proovimist lihtsalt, et üle ei läheks.