Imemaitsev ja rammus supp, mille põhiretsept pärineb 40 aastat toortoidul olnud Storm Taliferolt. Võib olla on hea teada, et enamus kaloreid tuleb siin rasvast. Kohandasin supi koostisosi meie perele sobivaks ja võin öelda, et lastele väga meeldis ning meeski oli meeldivalt üllatunud. :)

6 portsjonit

Vaja:
1 kookospähkel
1 avokaado
150g India pähkleid
4 spl maitsepärmi
1 tl meresoola
2 küüslauguküünt
1 sidruni mahl
lemmik ürte (nt till ja petersell)
kale krõpse (lehtkapsakrõpsud, suvel saab Mahemarketist, hooajaväliselt olen leidnud Stockmannist ja Solarise toidupoest)
kuivatatud tomateid
punast sibulat
(Vetika ribad/tükid sobivad ka peale panemiseks, kui isu on)
keedetud vett

Tegemine:
1. Kookospähkel lahti, sisu välja, vesi välja – pane need blenderisse ja vala peale umbes 1L keedetud vett. Hea kui vesi on vahepeal veidi maha jahtuda jõudnud, kuid on endiselt kergelt kuum. Blenderda kookospähkel, kookosvesi ja keeduvesi kokku peeneks piimjaks massiks.
2. Lisa blenderisse India pähklid, avokaado, küüslauk, maitsepärm, sool ja sidruni mahl ning blenderda kreemjaks.
3. Nüüd lisa supile hakitud ürdid ja sega blenderis läbi. Maitse üle ja timmi parajaks.
4. Tõsta supp kaussi, raputa peale hakitud sibul, kuivatatud tomatid ja kale krõpsud. Valmis! :)

Minu lastele maitsepärm väga ei meeldi, seepärast panin siia ainult natuke ning lisasin endale supikaussi pärast juurde.

Mmm, head isu!
Hästi sobib juurde näiteks tatraleib seenepasteediga.