Kaera ja India pähkli küpsised jõhvikatega
Need küpsised on suurepärased, kui sa lähed reisile ja tahad snäkke kaasa teha. Kerge valmistada, annavad kaloreid ja võtavad esimese isu. Samas on need küpsised head ka niisama. Olen teinud neid reisile, aga ka niisama koju ja siis klaaspurgist võtnud.
55+ küpsise tegemiseks läheb vaja:
250g leotatud India pähkleid (2h)
250g kaerahelbeid
150g kaerajahu või tatrajahu (või nende segu)
3 riivitud õuna
Jõhvikaid
Kaneeli
30 leotatud datlit (1h) või muud magustajat või segu mõlemast
Tegemine:
1. Vala pähklite leotusvesi ära, loputa üle ja vala blenderisse, lisa 250ml vett (sobib ka vähem), mikserda kreemiks ning vala kaussi.
2. Lisa ülejäänud koostisosad, sega kokku. Kui eelistad magustada datlitega, siis leota datleid tund aega (või kuni on pehmed, vett nii palju, et kataks datlid, mitte rohkem) ja blenderda siis koos leotusveega ühtlaseks massiks.
3. Sega kõik kokku, laota ahjuplaadile ja küpseta kuni 100 kraadiga. Kui sul on kuivati, siis kuivata 45-60 kraadiga. Ma teen tavalises ahjus 60-100 kraadiga tavaliselt.
4. Küpsised on valmis, kui need on tahked, aga mitte kõvad. Valmis küpsiseid laota taldrikule jahtuma, pikemaks säilitamiseks tõsta hiljem klaaspurki või paberkotti.