Võta oma lemmikpann välja, sest nendest pallidest saab su uus lemmik!

Enam kui 2000 aastat tagasi sõid jaapanlased riisipalle, kuhu lisati kättesaadavaid lihtsaid maitseid. Selliseid palle kutsutakse onigiriks ja need traditsioonilised riisipallid on Jaapanis palavalt armastatud.

Mulle meeldivad onigirid nii, et neisse on peidetud särtsakad seened ja nad on pealt kergelt kõrbedad. Kui sa armastad sushit, armastad sa kindlasti ka onigirisid.

Retsept, 25 palli

300 g suhi riisi
6 küüslauguküünt
250 g šampinjone
sojakastet (soovitatavalt vähesoolane, gluteenivaba, GMO vaba, mahe)
1 suur avokaado
5 nori lehte
200 g seemnesegu – seesamiseemned, päevalilleseemned
2 tl maitsepärmi
Peotäis peterselli, punt rosmariini, pipart, oliiviõli
:

Valmistamine

1. Keeda sushi riis pakil olevate juhiste kohaselt ning maitsesta meresoolaga, seejärel jäta jahtuma.
2. Lõika nori lehed väikesteks tükkideks ja sega koos peotäie peterselliga ning seemnetega sushi riisi sisse.
3. Võta 2 küüslauguküünt, lõika neist viilud ja lisa koos näputäie rosmariiniga pannile.
4. Lõika seened ja avokaado väikesteks tükkideks ning lisa 1 spl sojakastme ja 2 tl maitsepärmiga pannile. Prae nad kergelt läbi ja tõsta kõrvale.
5. Rulli selline riisipall, et mahub sulle ilusti pihku, sisse pane väike teelusikatäis seene-avokaado segu. Sul tekib rullimisel kindlasti oma meetod, mina võtan alguses natuke riisi, teen sellest peos kaussja kuju, lisan sisu, panen teise poole riisi peale ja rullin kokku.
6. Nüüd pane keskmise kuumusega pannile õli, paar rosmariinioksa ja mõned küüslagu viilud, lase neil minut olla, liiguta neid üle panni õli maitsestamiseks ja pruunista seal seejärel riisipallid, neid aeg-ajalt keerates.
7. Tõsta riisipallid jahtuma ja serveeri sojakastmega.