Eriliselt lihtne ja lõbus magus amps, mis vastu rannahooaega sobib nagu valatud. ;)

Retsept, 25+ tk:
120 g kivideta pehmeid datleid
70 g õuna, lisaks mõned väiksed õunatükid kommide sisse
120 g pähkleid (näiteks 80 g India pähkleid, 40 g Kreeka pähkleid)
30 g kuivatatud jõhvikaid (või kuivatatud maasikaid, mustikaid)
2 tl sidrunimahla
kaneel
Rullimiseks: marjajahu, seesamiseemneid, kookoshelbeid, kaneeli

* * *

Peenesta datlid ja pähklid, lisa õunatükid ja kuivatatud jõhvikad või muud marjad ning peenesta uuesti. Võid pähkleid enne paar tundi kuumas vees leotada, et saaksid kreemisema segu. Leotusvesi kalla pärast ära.
Segu olgu tekstuurne, mitte väga ühtlane. Lisa sidrunimahl ja kaneel, proovi maitse üle ja kui sobib, veereta pisikeste õunatükkide ümber pallid.

Kui tundub, et segu jääb liiga vedel, lisa nt mandlijahu või mõne muu pähkli jahu.
Kui soovid magusamat maitset, lisa datlipastat (datlid+vesi püreeks).

Rulli mõned pallid läbi arooniajahust, maasikajahust (mmm!!!), teised seesamiseemnetest, kookoshelvestest ja kaneelist.
Kui sul on kommivorme, mätsi osa segust sinna ning tõsta palliks tehtud ja vormi pandud segu tunnikeseks külmkappi, et kommid taheneksid.

Naudi! :)