Pähklikreemiga õunad
Elus toit. Ülilihtne variant maitsvaks magusaks suutäieks.
Vaja:
suured õunad
300g sarapuupähkleid
u 150ml mandlipiima
mesi, roosuhkur v muu magustaja
mustikad
Tegemine:
1. Viiluta õunad, tee õhukesed viilakad.
2. Pane sarapuupähklid blenderisse, lisa nii palju mandlipiima, et blender käima läheks ja nii vähe, et segu tuleks pigem tahke kui vedel. Vahepeal peab segu kannu seinalt kaabitsaga alla lükkama.
Hea, kui saad pähkleid enne mõned tunnid leotada, siis on pehmemad.
3. Maitse, lisa magustajat. Kui on magus mandlipiim, siis on magustajat sellevõrra vähem vaja.
4. Nüüd pole muud kui et hakkad nagu võileibu tegema – määri igale õunaviilule pähklisegu ja pane peale üks maitsev mari, nt mustikas.
Mmm! :D