Peatselt algab uus poolaasta, mis annab võimaluse üle vaadata senised tegemised-lubadused. Üks hea võimalus aastale tagasi vaadata, on pidada tänulikkuse purki.

Uusaasta lubaduste asemel tuli mul möödunud talv hoopis mõte alustada uut traditsiooni – pidada tänulikkuse purki. Kui lubadused on tulevikku vaatavad, siis tänulikkuse purk on tagasivaatav. Sa lihtsalt kirjutad iga kuu paberile selle, mille eest sel kuul tänulik oled. Hea võimalus on alustada ka nüüd, teise poolaasta alguses.

Näiteks väljavõtteid minu juuli paberilt:
olen tänulik iga olukorra eest, kus tunnen, et see, mida teen, on minu ülesanne ja teen õiget asja;
olen tänulik, et sain paastuda ja et paast kulges rahulikult, olen tänulik puhastavate mõtete eest;
olen tänulik, et Hannes helistas ja jagas oma kogemust Erasmus+ programmis osalemisest, see oli inspireeriv ning huvitav kuulata. Mul on hea meel, et ma teda tunnen, lisaks on temaga super koos töötada;
olen tänulik, et käisime Taaviga Francis Goya kontserdil…

Mul on iga kuu kohta eraldi paber. Iga kuu kohta kirjutan mõned mõtted üles, vahest jääb paberit puudu. Aga mulle meeldib, et kui aasta lõpus tervele aastale tagasi vaatan, sellest purgist kõik 12 paberit välja võtan ja läbi loen, läheb süda soojaks ja naeratus tuleb näole. See näitab aastat parimas valguses ja toob tänulikkuse tunde kõige eest, mis elus juhtunud.

Tänulikkuse purki on väga lihtne pidada: Sa lihtsalt kirjutad sinna üles kõik selle, mis Sulle meeldib ja mis Sind õnnelikuks teeb. Kui keegi ütleb Sulle midagi ilusat, Sul läheb oma alal hästi, Sul tuleb hea idee vmt. Alusta millal saad ja aasta viimasel õhtul tähista kõike seda head, mis Sinuga terve aasta jooksul on juhtunud. Lisaks on see suurepärane võimalus näha elus edasiminekut ja ennast tunnustada.

Nii et tänulikkuse purk – pane head asjad kirja! ;)