Väga lihtsad ja maitsvad kotleid, mis sobivad hästi nii burgerisse kui nt tatra või kinoa kõrvale.

IMG_1302
20 kotletti:

250g põldube
1 keskmine porgand
2 keskmist sibulat
1 pirakas Eesti küüslaugu küüs ehk vähemalt 2 Hiina oma :)
u 100ml tomatipastat (olen ketšupiga ka proovinud, ei meeldinud, porgand läks liiga magusaks)
1 spl sinepit

 

Tegemine:
1. Pane põldoad likku ja lase neil terve öö (või päev) seal vedeleda.
2. Pese üle ja pane potti keema. (Elus toidu retseptiks jäta likku ööks ja päevaks ja siis kergelt soojenda potis v auruta.)
3. Proovi hammustada ühte, kui pole enam kõva, vaid kergelt pehme, siis lase saumiksriga pudruks.
4. Keera ahi tööle ja vali temperatuur. 125-kraadises ahjus on kotletid u 1h+, 140-kraadises oli vist isegi alla tunni. Surnud ikka, aga vähem mürgine vähemalt :). No ja elus toit ehk 43 kraadi on ahjus hommikuni. Aaa, ja 170 on mingi 20 min.
5. Selle oapudru sekka sega riivitud porgand, lõigutud sibul, pressitud küüslauk, tomatipasta ja sinep. Sega kokku ja proovi maitset, lisa soola vmt kui isu on. Minu meelest pole vaja.
6. Võta ahjuplaat välja ja raputa veidi riisijahu, et kotletid kinni ei jääks.  Hakka sinna pätse tegema. Kui kotled ahjus, siis jälgi, kui pealt hakkab juba kuivama, keera teine pool.
7. Kui valmis, lase plaadil jahtuda. Tõsta ettevaatlikult.

Maitseb hästi toortatra ja India-pähkli paprika kastmes.

Head isu.