Aloo Gobi on üks meie pere lemmikutest. See on siidine kooslus karrist, kookosest, lillkapsast, ürtidest ja kartulist. Sõna-sõnalt tähendabki Aloo Gobi kartuli ja lillkapsa rooga.
Oleme mitmel pool Aasia restoranides Aloo Gobit ka proovinud, aga need on enamasti jube rasvased ja vürtsikad. Nii et ise tehtud Aloo Gobi on ikka kõige parem.
Meie inspiratsiooniks oli retsept Miku kokaraamatust “Toidud ainult taimedest”.

Et me teeme toitu tavaliselt kaheks päevaks ja meid on neli, siis on retsept kaheksale.
Aloo Gobi tuleb Taavil hästi välja. Kirjutasin retsepti kokku tema juhiste järgi.

aloo gobi 1. Auruta või keeda väiksemateks tükkideks lõigatud kartulid.

2. Samal ajal soojenda kergelt pannil või klaasist Pyreksil peeneks hakitud tšilli, küüslauk, ingver ja sibul. Soojenda nii, et kuumus käele valu ei tee, siis ei saa toit ka haiget :).

3. Kalla juurde kookospiim ja lase soojaks minna. 45 kraadi on tegelt väga soe, peaaegu kuumapoolne. Kuigi kookospiim on kommerts (või mitte, kui ise teed), aga muu kraam võiks elus püsida.

4. Lisa väikesteks õisikuteks lõigatud lillkapsas ja lase korraks soojeneda. Eriti mõnus on, kui kastmes on krõmpsud värsked lillkapsatükid, meie perele maitseb nii kõige rohkem. Nii et mina üldse ei aurutaks v kuumutaks rohkem. Aga lillkapsast võib enne veits aurutada, siis läheb pehmeks.

5. Siis lisa segule kartulitükid, karri, ananassitükid, värske koriander ja sega läbi.

Valmistamine kaheksale:

2 pakki kookospiima (1 pakk u pool liitrit)
1 lillkapsapea
10 keskmist kartulit
2 suurt sibulat
4 küüslauguküünt
max pool tšillikauna (me palju ei pane, muidu lapsed ei söö)
4-5cm jupp ingverit
1,5 spl kollast karrit (maitse järgi)
peeneks hakitud koriandrit
1 väike ananass
soolasemaks saab nt sojakastmega (võta kindlasti mahe)

Serveeri riisiga. Eriti maitsev on metsiku riisiga, aga et seda meil toona polnud, tegin pildi valgega. Kahe päeva peale läheb u 750g-1kg riisi.

Head isu!