Minu imeline õde Anneli (mul on neid imelisi tegelt kaks :) ) meisterdas oma poja sünnipäeval vaimustavaid õunakooke – gluteenivaba, jahuvaba, kiire, maitsev ja väga vegan! :)

Retsept, 1 kook:
Pool õuna (hapuõun)
Üks kirss
Peotäis kaerahelbeid
Sörts taimset margariini
Roosuhkrut
Kaneeli

Tegemine:
Lõikad õuna pooleks ja puhastad seest ära.
Siis segad kokku kaerahelbed, toasooja taimse margariini (ei, mitte Keijo, vaid midagi normaalset ja hüdrogeenimata, mida nt Mahemarketist saab), lisad roosuhkru ja kaneeli.
Paned õuna sisse kirsi ja siis peale kaerahelbe möksi ja lükkad ahju 180 kraadi u 15min (mida kauem, seda pehmem õuna põhi; mida pehmem õun, seda kiiremini läheb).

Või üldse ei lükka ahju ja sööd nii nagu on. Ja paned vanilje jäätist ka peale! :D