Banaani-mango-maasika puuviljakorv
Kui meie väike tütar Elli 3. aastaseks sai, valmistasime talle sünnipäevaks puuviljakoogi. Ei tahtnud seekord rammusat pähklikooki. Leidsin Sille Toortoidu A ja O raamatust armsa värvilise koogi retsepti, kohandasin seda veidi ja siin ta on.
Iga külaline sai oma korvi.
24 korvi (kaks 12 auguga muffinivormi)
2 suurt küpset mangot
2 tassi külmunud maasikaid
4 külmunud banaani
kookoshelbeid
roosuhkrut v steviat
bourboni vaniljet
magusat mandlipiima (v muud magusat taimset piima)
Põhi:
2 ja pool tassi kuivatatud banaaniviile
12 datlit
veidi vett
Kasutasin tassi, mis mahutas 200ml.
Kuidas teha
1. Pane muffinivormid lauale valmis. Silikoonvormist on kerge kätte saada, metallvormis kasutasin paberkorve.
2. Põhja valmistamiseks pane banaaniviilud datlitega blenderisse (või haki käsitsi, kasuta saumikserit vmt), lisa veidi vett (või mandlipiima) ja anna gaasi. Tee nii peeneks kui saad ja vajuta see mass siis koogivormi põhja.
3. Nüüd täidis. Koori mangod, lõika suuremateks tükkideks ja pane blenderisse, lisa veidi vett ja bourboni vaniljet. Kui sai nii magus nagu sulle meeldib, siis vala püree koogivormi ja aseta külma. Kui tahad, et koogil värvijooned selgelt eristuksid, siis hoia mangot nii kaua külmas, kuni see jäätub (2-3h).
4. Püreesta külmunud banaanid ja maasikad, lisa veidi mandlipiima ja bourboni vaniljet. Blenderda kuni mass on sulava jäätise moodi. Siis maitse ja kui vaja lisa magustajat.
5. Tõsta maasika-banaani jäätis korvidesse mangopüreele. Raputa peale magustajat, vaniljet ja kookoshelbeid ning tõsta sügavkülma.
6. Enne serveerimist lase veidi seista, et sulaks pehmemaks.
Külma asjaga kipub nii olema, et magus maitse kaob ära, seepärast tundubki sulanud poejäätis nagu siirup, külmana aga palju vähem magus. Seda tasub arvestada ka ise jäätist või külma kooki tehes.
Ilus, kui saab pealt näiteks maasikatega kaunistada. Mul läks sünnipäevatuhinas meelest. :)