Siin koogis on vähem rasva ja rohkem puuvilja. Lisaks, katsetasin esimest korda ka agar-agariga (želatiini aseaine).
Tahtsin leida retsepti, kus poleks tardaineks kasutatud kookosrasva. Mul endal on alati pärast sellise koogi söömist raske olla. Leidsingi siis retsepti, mida kasutasin Ellis sünnipäevakoogi tegemisel inspiratsiooniks. Ka meil saab osta juba mitmeid pähkleid täiesti toorena ehk kuumutamata, aga need on ikkagi kooritud ja rasv rääsub üsna kiirelt. Nii et parem oleks kasutada mandleid, sest neil on vähemalt kaitsev koor ümber. Ühtlasi on mandlid botaaniliselt puuviljad ja muuhulgas ka aluselised. Kook sobib hästi marjalise sisuga.

Elli sünnipäevakook2Põhi:
200g pähkleid (leotatud üle öö v umbes 8 tundi, üle loputatud)
130g datleid

Sisu:
400g mustsõstraid (või muid marju)
3 küpset banaani
100g pähkleid
4tl agar-agarit
75g kookosrasva

Peale ja äärde:
3 banaani, 1 kiivi

1. Pane pähklid (kasutasin India pähkleid, sest mandlid olid otsas) ja datlid blenderisse ja blenderda nii kaua kuni segu on ühtlane.
2. Suru segu koogivormi põhja. Mina kasutasin eemaldatavate servadega koogivormi. Kui segu põhjas, lõikasin banaanid tükkideks ja panin koogivormi äärde.
3. Pane marjad, banaan, sulatatud kookosrasv ja agar-agar blenderisse ja sega kokku. Lisasin siia paar peotäit pähkleid ka. Agar-agar sega sooja vette, lase keema, sega ja jahuta enne kui blenderisse paned.
4. Vala segu vormi koogipõhja peale ja silu paika. Säti peale banaanilõigud ja kiivi.
5. Pane u 6 tunniks külmkappi v 2-3 tunniks sügavkülma.

Elli sünnipäevalistele väga maitses :).