See siin on küpsetatud täistaimetoit.
Mulle on alati porgandikoogid väga meeldinud. Nii et kui leidsin retsepti, kus on porgand ja ananass, siis oli just Elli sünnipäev tulemas ja ma otsustasin seda proovida. Kaunistamise tegi muide Taavi, nii lahe tuli! :)

Retsept kohandatud raamatust Great Gluten-Free Vegan Eats.

Kuivad koostisosad:
162g riisijahu
90g tatrajahu
65g kartulitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
(1 tl meresoola)
1 tl kaneeli
veidi kardemoni

Vedelad koostisosad:
250g magusainet
100g sulatatud taimset rasva (nt palmirasv)
21g linaseemne jahu segatud 90ml sooja veega
1 tl vanilje ekstrakti
400g riivitud porgandit
1 väike tükkideks lõigatud ananass
75g õunakastet (v õunasmuutit, õunamahla)

Valmistamine:
1. Määri koogivorm rasvainega kokku (mul oli 26cm diameetriga) ja pane ahi tööle. Mida väiksem soojus, seda kauem peab olema, mida kõrgem kuumus, seda rutem sureb. Ma tegin 140 kraadiga.
2. Pane kaussi kõik kuivained ja sega kokku.
3. Pane teise kaussi kõik vedelad koostisosad ja sega need ka kokku.
4. Sega nüüd eelmised kaks kausitäit omavahel kokku.
5. Kalla segu ühtlaselt kahte vormi ja lükka ahju. Las olla nii kaua, kuni läbib tikutesti (tikk kooki ja kui midagi külge ei jää, on valmis).
6. Enne vahukoorega katmist lase kookidel täielikult jahtuda. Lihtne on teha koogid õhtul ja kate hommikul.
7. Katteks taimne vahukoor v kui ise teha, siis nt pakk kookospiima ja magustajat vastavalt maitsele, vahusta. (Väherasvasem variant võiks olla GMO vaba tofu kreem: nt 400g tofut blenderis magusa mandlipiimaga kreemiks.)
8. Kui panna rikkalikult elus ananassi kahe koogi vahele, siis on eriti mahlane.
8. Peale kookoskreem ja nt kiivid.

Valmis! :)