See prantsuse retsept tuli nii hea ja maitsev, et teen seda lähiajal kindlasti uuesti. Jäätise valmistamiseks pole vaja jäätisemasinat, piisab sügavkülmikust. Need vikerkaarevärvilised jäätised nõuavad pisut kannatust, kuid tulemus maitseb kindlasti nii väikestele kui suurtele!

Mina valmistasin need maheda sojakoorega, sest seda oli meil parasjagu külmkapis olemas. Kuid julgustan proovima ka teistsuguseid taimseid koori või isegi maitsestamata taimset jogurtit.

10 jäätisepulga jaoks
Helekollane: 100 ml taimset koort või vegan jogurtit, 2 tl vahtrasiirupit, 1 tl sidrunikoort, 2-3 tl sidrunimahla.
Kollane: 100 ml taimset koort või vegan jogurtit, 3 tl vahtrasiirupit, 60 g mangopüreed, 30 g mangotükke.
Heleroosa: 100 ml taimset koort või vegan jogurtit, 3 tl vahtrasiirupit, 30 g vaarikaid.
Roosa: 100 ml taimset koort või vegan jogurtit, 3 tl vahtrasiirupit, 70 g maasikaid.
Lilla:
 100 ml taimset koort või vegan jogurtit, 3 tl vahtrasiirupit, 10 g metsamustikaid.

Valmistamine:
Alusta helekollasest värvist ja mikserda koostisained omavahel kokku. Vala ühtlaselt jäätisevormi ja jäta 40 minutiks sügavkülma. Enne uue värvi lisamist peab alumine kiht tugev olema, et kihid omavahel ei seguneks.
Toimeta järgmiste kihtidega samamoodi nagu esimesega.
Lükka pulk jäätisesse, kui viimane kiht on juba tugevnema hakanud.
Jäta jäätised 4 tunniks sügavkülma (või üleöö). Enne söömist lase kuuma vee alt läbi, et vormist välja saada.

Kuigi sojakoorel on iseloomulik maitse, siis jäätises seda tunda polnud.