Läätsepudru brokoli ja kotlettidega
See läätsepudru tuli mul kogemata. Üks lõuna mõtlesin, et teeks lastele läätsekotlette. Tegingi siis mingi “taina” valmis, aga et seal oli nii palju maitsvat elus toitu sees hakkas ahju panemisest kahju. Isegi, kui ma kuivatan 45-kraadiga või küpsetan 100 kraadiga, siis ikkagi… Ikkagi on toit kõige parem oma loomulikus olekus. Nii et ma tegin siis ainult osa kotletiks, ülejäänust sai eriti maitsev kerge särtsuga läätsepudru!
LÄÄTSEPUDRU NELJALE:
1. Pane läätsed sooja vette likku, tõsta soojemasse kohta ja lase öö otsa seista. Järgmisel päeval loputa ja vaata, kas on pehme. Kui pole, soojenda kergelt pliidil ning kurna.
2. Riivi porgand, haki väikesteks tükkideks paprikas, kapsas, sibul, roheline sibul, peenesta basiilik ja pigista sisse küüslauk. Võib maitseks lisada vegan-majoneesi (nii poe oma kui isetehtud India pähkli ja küüslaugu oma on super).
3. Kalla juurde läätsed ja sega kokku. Lisa juurde maitse järgi mahedat tomatipastat ja lase lõdvalt saumiksriga üle. Nii et kohati jääb pudru, aga tükid on ka ikka sees. Lase korraks seista.
4. Et väikestel lastel oleks kergem süüa, siis ma kergelt aurutan brokolit, muidu on jube puine. Auruta väikesteks tükkideks lõigatud brokoli. Aga jälgi, kollakaks-pruuniks ei tohi minna, siis on juba plöga. Mina teen nii, et nii kui heleroheliseks hakkab minema, tõstan ära.
Vaja läheb:
1 tass läätsi, u 300g (tegin rohelistega)
2 porgandit
2 paprikat
2 sibulat
2 küüslauguküünt
1 Rooma kapsas/salat või kuni veerand tavalist kapsast
hea punt rohelist sibulat ja basiilikut
2 spl vegan majoneesi
sörts mahedat tomatipastat või ketšupit
LÄÄTSEKOTLETID:
1. Pane läätsed sooja vette likku, tõsta soojemasse kohta ja lase öö otsa seista. Järgmisel päeval loputa ja vaata, kas on pehme. Kui pole, soojenda kergelt pliidil ning kurna.
2. Auruta või keeda väikesteks tükkideks lõigatud kartulid.
3. Riivi porgand, haki väikesteks tükkideks sibul, peenesta basiilik ja pigista sisse küüslauk. Võib maitseks lisada vegan-majoneesi (nii poe oma kui isetehtud India pähkli ja küüslaugu oma on super) ja mahedat tomatipastat või ökoketšupit. Kui tundub liiga mahe, lahenda pool öko- juurviljakuubikut väheses koguses soojas vees ja sega ülejäänule juurde.
4. Sega kokku ja lase saumiksriga läbi. Kui väga vesine jääb, lisa nt riisijahu või veel kartulit. Siis tee märgade kätega pätsid, pane ahjuplaadile ja kuivata 45 kraadiga järgmise päevani või jäta 120 kraadiga tunnikeseks ahju.
Vaja läheb:
1 tass läätsi (tegin rohelistega)
1 suur porgand
1 suur sibul
1 küüslauk
1 keedukartul
pool mahedat juurviljapuljongi kuubikut (kui tahaks soolasemat)
sörts mahedat tomatipastat või ketšupit
maitseained + ürdid, nt oregano ja petersell
Head isu!