Meie lapsed armastavad mandlipiima, eriti meeldib neile, kui lisan piimale lisaks maasikaid või mustikaid. Seekord siis lilla piim. Väga lihtne teha, seisab külmkapis justnagu looma piimgi.

1L PIIMA

Vaja:
150g mandleid
3 peotäit mustikaid
2spl mett või 10 datlit (maitse ja eelistuse järgi, olen proovinud ka 1spl mett ja 5 datlit)
1L vett
puuvillast riiet v pähklipiima kotti, millega kurnata

Tegemine:
1.Mandlid lähevad likku. Mulle näiteks meeldib õhtul likku panna ja hommikul mandlipiima teha.
2. Kui mandlid mõnusad pehmed ja krõmpsud, siis vala vesi ära, loputa mandlid läbi ja kalla blenderisse. Lisa juurde 0,5L vett ja pane masin tööle. Lase tükk aega töötada, nii kaua, et mandlid oleks täiesti jahused.
3. Siis kolmas etapp. Sul on vaja ühte suurt taldrikut, kaussi ja kurnamisriiet. Minul on üks valge puuvillane riidetükk näiteks. Väga hästi toimib :).
Võtad riidetüki kõik otsad kätte ja püüad seda nii hoida, et saad ühest nurgast veidi piimjat mandlisegu sisse kallata. Hoia kausi kohal, alt hakkab kohe nirisema. Peeneks mikserdatud mandlid jäävad riide sisse, piimjas vedelik aga voolab kaussi. See on väga individuaalne, mismoodi seda riiet hoida, et sul mugav oleks. Ära ehmata, kui alguses on suur segadus, see vajab lihtsalt harjutamist! Aga eBayst saab väikse raha eest tellida ka nailonist pähklipiima kotte.
4. Nii, ja siis muudkui valad riidesse ja pressid kokku, et kõik vedelik välja saaks. Vahepeal puhasta mandlijahu suure taldriku peale.
5. Kui vedelik kurnatud, loputa blender ja vala äsjakurnatud vedelik puhtasse kannu. Vala juurde nii palju vett, et kokku tuleks liiter, lisa magusaine ja anna gaasi! Samal ajal lisa ka mustikad ja lase blenderdada.
6. Maitse ja timmi meelepäraseks.
7. Suurel taldrikul olev mandlipuru aja ilusti ühtlaselt laiali ja tõsta siis ahju kuivama. Nt 60 kraadi. Sellest saad mandlijahu, mida võib lisada hommikusöögile, kommidele – kuhu soovid :).

Ja nüüd saadki lillasid vuntse teha! :D