Võlur Lea Dali Lioniga kokkasime mitut sorti vegan kreeme, et nendega siis taldrikumandalaid teha!!! :) Tee järgi või kokka niisama koogikreemiks. Retseptide eest täname Kokonat pagareid!

 

Roosa maasika vahukoor
250 ml taimset vahukoort (või 1 pakk)
40 g magustajat (näiteks vahtrasiirup või roosuhkur või datlipasta)
70 g maasikaid

Heleroheline matcha vahukoor
250 ml taimset vahukoort (või 1 pakk)
40 g magustajat (näiteks vahtrasiirup või roosuhkur või datlipasta)
2 tl matchat

Lilla mustika-India pähkli kreem
250 g leotatud India pähkleid
200 g mustikaid
Maitse järgi magustajat
100 ml vett (sõltub palju blenderist ka, lisa palju vaja, aga minimaalselt, et liiga vedel poleks)

Tumeroheline avokaado-matcha kreem
1 suur ja pehme avokaado
1 tl matchat
4 spl kookospiima
Maitse järgi magustajat ja kaneeli

 

Vahukoored sa kõigepealt vahustad ja siis lisad sinna värvi andja. Mis me Leaga avastasime on see, et matcha tahab masseerimist. See tähendab, et paned selle vahukoore sisse, segad ära ja siis nühid vastu kausiseina, et ta ikka rohelist värvi annaks sulle ilusti. Maitse tuleb ka kirkam sellevõrra.
India pähklid peavad olema öö otsa enne leos, siis loputad ära ja kasutad – paned vähese vee ja mustikatega blenderisse ja imetled, kuni su silma all kujuneb lavendlililla kreem.
Tumerohelise kreemiga paned kõik samuti blenderisse, et siis pärast tulemust imetleda.

Valmis kreeme kasuta mandalate joonistamiseks, küpsiste-kookide peale või limpsi niisama, kus vaid soovid.

Head isu!