Mulle meeldib oma salatite retsepte aeg-ajalt täiendada. Vastavalt hooajale ja võimalusele miksin ma kokku erinevaid asju. Ja nüüd jõudsin selle pähklipuruga salatini. Tavaliselt on nii, et päeval olen ma low-fat-raw-vegan ja õhtul high-fat-raw-vegan :). See tähendab, et rasvasemad toidud jäävad tavaliselt õhtusse. Mõnikord tuleb mul laste magamise ajal mingi müstiline kokkamistuhin sisse, siis avastangi uusi põnevaid salateid. Nii sündis ka see Oh My God kui maitsev pähklijahuga suvesalat :). Kalorid on siis põhiliselt rasvast, mineraale ja b-grupi vitamiine (eriti kui kasutad metsikuid taimi) on kuhjaga :). Bon appetit!

Salati koostisosad:
10 rooma salati lehte
peotäis heledat salatit
peotäis metsikuid taimi (nt naat, jänesekapsas)
1 suur küps tomat
1 väike lilla sibul (mulle meeldib värvi pärast, tegelt vahet pole)
supilusikatäis dulse helbeid (vetikas, saab nt Biomarketist)
maitse järgi Süvahavva Loodustalu Maitseainesegu Pitsale (best ever pitsa maitseaine, koostises basiilik, aed-monarda, kreeka pune, iisop)
4 kuivatatud tomatit
60g India pähkleid kohviveskis jahuks
basiilikulehed
törts mahedat lõhnavat ja puuviljase maitsega oliiviõli
näpuotsaga meresoola või sojakastet

Tegemine:
1. Pane India pähklid kohviveskisse ja lase jahuks.
2. Rebi salatilehed ja teised rohelised lehed tükkideks ning pane kaussi, peale raputa pähklijahu ja sega läbi.
3. Lõika sibul ja tomat ning aseta peened poolringid salatile.
4. Peenesta kuivatatud tomat ja lisa salatile.
6. Lisa basiilikulehed, dulse helbed, maitseainesegu ja oliiviõli ning sool. Sega lahedalt läbi ja pane päikese kätte 20-30 minutiks seisma. Ma tavaliselt ei jaksa nii kaua oodata ja olen ninapidi salati kausi kohal juba 15min pärast tegemist :).

Pole ju väga keeruline.
Kui sibul gaase tekitab, siis selle saab kergelt ära jätta. Ja kõiki maitseaineid timmi oma maitse järgi, et ikka mõnus süüa oleks. India pähkel kipub jätma kergelt magusa meki, nii et törts sojakastet on ses osas väga sobiv (aga ole sellega ettevaatlik, meeletult naatriumit).

Head isu!