See porgandi-apelsinikook on üks parimaid toorkooke, mis ma söönud olen! Lastele maitseb eriti koogis olev apelsinikreem.
Seda retsepti leiab veebist mitmelt poolt, igaüks omamoodi kohandanud. Nii et ma ei teagi, kes selle peale siis kõige esimesena tuli. Mina sain aastaid tagasi retsepti Sille toortoidukoolituselt ja kohandasin omamoodi ehk siis apelsinimoodi :).

Seda kreemi annab ka värvida, olen teinud rohelist kreemi spirulinaga, roosat paari tilga peedimahlaga ja lillat mustikatega.

Porgandikorvid apelsinikreemiga, 25tk

Põhi:
3 tassi* riivitud porgandit (550 g)
1 tassi kivideta datleid (180 g)
0,5 tassi rosinaid
2 tassi Kreeka pähkleid
1 tass kookoshelbeid (75 g)
1 sl vedelat kookosrasva (võib ka ära jääda)
1 tl riivitud ingverit
muskaatpähklit
1 tl kaneeli
soola

Kreem:
300 g India pähkleid (leotatud vähemalt 3 tundi)
3 apelsini mahl ja koor
3 sl kookosrasva
2-3 tl vanilje kauna sisu
2 sl mett või muud magusainet
1 sl sidrunimahla

koogid2
Tegemine:

1. Pane põhja ained kaussi ja lase saumikseriga katki. Hea, kui segu jääb peen, aga siiski mitte päris puder. Vooderda muffinipanni süvendid paberist muffinivormidega. Suru porgandisegu nende põhja ja äärtesse korvikesteks.

2. Kalla pähklitelt vesi, loputa üle ja kalla kannmikserisse. Pigista sisse apelsinid. Riivi hulka ühe apelsini koore kollane osa. Ühe apelsini koor jäta kaunistamiseks. Lisa sulatatud või toasoe kookosrasv, vanilliekstrakt, sidrunimahl ja magusaine. Töötle vedelaks kohupiimalaadseks kreemiks.

3. Vala kreem kondiitrikotti või kilekotti, millel on nurgast ots ära lõigatud. Täida korvid kreemiga. Kaunista riivitud apelsinikoore ja hakitud Kreeka pähklitega. Tõsta külmkappi, kus korvikesed võiksid taheneda mõne tunni, soovitatavalt aga üle öö. Õhtul teed, hommikuks on valmis – imehead! Ja püsivad sedasi külmkapis 3-4 päeva vabalt.

* Tassi maht on 350 ml.

Fotod tegi Hele-Mai Alamaa