Banaanisai on Ameerikas väga populaarne. Ka meie pere kööki leidis see tee ühe USA toitumiskooli kaudu. Ja mu armas USAs elanud vanatädi Aura andis ided, kuidas seda veelgi maitsvamaks timmida. Mu abikaasale Taavile hakkas banaanisai nii meeldima, et külla minnes või külalisi oodates valmistab ta tihtipeale just banaanisaia. Taavi on banaanisaia meisterdamisel meie peres kahtlemata kõige vilunum. :)


Retsept
(Pyrexi klaasist leivavorm 28x10cm):
2 tassi pudruks purustatud küpseid banaane (6 küpset keskmist banaani või 7 väikest banaani)
70 ml oliiviõli
150g roosuhkrut
2 tassi toortatrajahu
1 tl vaniljet
1spl viinakivist küpsetuspulbrit
näpuotsaga peent meresoola

Valmistamine
1. Pane ahi sooja 175 kraadi peale.
2. Koori ja püreesta banaanid ning sega need kausis kokku õli, suhkru ja vaniljega. Taavile näiteks meeldib kahvliga banaane pudruks muljuda, mina olen pannud kõik vedelad ained lihtsalt blenderisse.
3. Teises kausis lase kokku toortatrajahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa kuivainete segu aeglaselt vedelale segule. Kui soovid lisada rosinaid, jõhvikaid vmt, viska need ka sisse.
4. Määri vorm kookosrasvaga või vooderda küpsetuspaberiga, vala segu sisse ja silu ühtlaseks. Küpseta 175-kraadises ahjus u 50 minutit. Igaks juhuks võid kasutada tikutesti. Kui banaanisai on valmis, tõsta see ahjust välja ja lase enne vormist eemaldamist jahtuda.
5. Serveeri vegan jäätise või purustatud metsamarjadega.