Toortoidu maailmas on neid banaanikolle liikumas mitut eri varianti, me tegime lastega täna päeval sellised pulga otsas ja karamellise kreemiga. Ülihead tulid! See kreem… mmmm, selleks pole sõnu :D.
Pool kreemist ja kookoshelvestest läks muidugi igale poole pealemäärimiseks, aga see on pool lõbust.
Ma ei pane siia mandariinide ja banaanide kogust, sest neid võib lõputult teha, ise vaatad, palju tahad. Kreemist jagub 21 kolli jaoks kindlasti, see teeb siis 7 banaani.

Publication1Kuigi me kasutasime pooleks tehtud grillipulkasid, siis need kollid jäävad palju stabiilsemad jäätisepulkadega (saab näiteks bensiinijaamade kohvinurkadest, 1000 kauba saab osta ka).
Aga saab teha ka ilma pulgata, siis lõika banaanid lihtsalt pooleks ja pane püsti seisma kui valmis.

Vaja:
Mandariinid
Seller
Banaanid
100g India pähkleid (leotatud 2h)
100g datleid (leotatud 2h)
3 leotamata datlit ja tükk tumedat šokolaadi (silmade)
Kookoshelbed
Pulgad

Publication2Tegemine:
1. Kõrvitsatega on eriti lihtne – koorid mandariini ja koorid selleri. Ja siis paned sellerivarre mandariinikeskele – voila, saidki kõrvitsa :).
2. Kollikreem. Loputa India pähklid ja kalla vähese veega blenderisse. Tee sama datlitega. Blender tööle ja segu kreemiks. Hoiatus – sellest on raske näppe eemale hoida, mmm. :)
3. Lõika tumedast šokolaadist ja datlitest väikesed tükid, mis sobiksid silmadeks.
4. Lõika banaanid kolmeks (või pooleks), tee karamellikreemiga kokku, siis torka pulga otsa ja rulli kookoshelvestes. Lükka pähe silmad ja pane taldrikule teisi banaanikolle ootama.
5. Üks variant on tõsta osa karamellikreemist väikse auguga kotti, et saaks kollidele silmad ja suu pähe joonistada.
6. Maitsevad eriti hästi, kui saavad korraks külmkapis seista, aga sobivad ideaalselt söömiseks ka kohe.

Banaanikollid jäävad kummitama, sest need maitsevad nii hästi, ühest ei piisa! :D