Mustikas on imeline, see sisaldab pektiini, mis paksendab koogi sisu ilma tavapärase kookosrasva vm lisandita.
Retsept on klassika, see siin pärineb enamuses Elisa ja Mariini toortoidu kokaraamatust. Üks väga sarnane on ka Karen Ranzi´l ehk lisan selle ka, kui veel mustikaid saan :).

Vaja:
400g kuivatatud banaanilaaste
250g leotatud datleid
400g mustikaid (sobivad ainult värsked mustikad, külmutatud ei sobi, sest neis on rohkem vett)
2 küpset banaani
maasikaid
tumedat šokolaadi

Tegemine:
1. Blenderisse banaanilaastud ja leotatud datlid. Ja siis muljud segu 24cm (lahtikäiva) koogivormi põhja ja äärtesse.
2. Loputa blender üle ja pane sinna mustikad ja banaanid (vb sobiks isegi veidi soola), lase püreeks, maitse, kohanda ning vala saadud segu koogivormi.
3. Lükka ööseks külmkappi seisma. Hommikuks on nii kõva kook, et saad ilusti tükke lõigata ja tõsta. Jääb siis üle kaunistada.

Kook on tegelt ülimagus, nii et siia sobiks juurde midagi hapukat.