Urmas kinnitab, et sööd selle kotleti salatiga ära ja saad kohe jooksma minna – annab energiat ja seedib kergelt.

Vaja:
1 kg riivitud toorest peeti
2 suurt mugulsibulat
100 gr tatrajahu
100 gr maisijahu
sool, pipar, tüümian, rosmariin
Küpseta peenestatud peet ja sibul ahjus pehmeks.
Valmistamisõpetus kokalt:
Riivin peedi ja sibula ning küpsetan need ahjus peaaegu pehmeks (ahjupannile küpsetusõli ja ca 20 min 240 kraadises pöördõhuga ahjus).  Lasen pisut jahtuda ja lisan tatrajahu (kui on, siis hoopis keedetud tatart või riisi), mis on väga toitev ja erinevate vitamiinide rikas, maisijahu, värskeid tüümiani lehti, soola, pipart.
Segan taigna käega hästi tihkeks, vormin kätega kotletid ja küpsetan pannil kahelt poolt, kuni kotletid on küpsed – ca 15 min.
Lisaks sellele, et eelküpsetatud peedist tulevad maitsvamad kotletid, ei ole ka ohtu, et need pannil praadides ära kõrbevad. Toorest peedist kotlette peab tunduvalt kauem praadima.
Lisaks on salat värsketest riivitud juurviljadest (punane kapsas, kaalikas, porgand, kurk).
Riivitud juurviljad piserdan üle värske sidruni mahalaga, lisan magustamiseks pisut oliiviõli. Kätega pigistan juurvilju niikaua kuni nad on muutunud pehmemaks. Kui on isu, siis lisan veel erinevaid salatilehti ja segan kõik omavahel läbi. Lisan pisut sidrunipipart.
(Visited 47 times, 1 visits today)