Tahtsin lastele pikemale autosõidule midagi soolast kaasa teha, kui järsku tuli meelde, et ma pole ammu vräppe meisterdanud. Kreeka inspiratsioon tuli vegan Kreeka juustust, millest viimasel ajal täiega vaimustuses olen! :) Tofu on siin selleks, et veidi toekam saaks.

Retsept 1 inimene:

1 tortilla
1/2 väike lühike kurk
15 g vegan Kreeka juustu (ja kui soovid ka tavalist vegan juustu)
2 kirsstomatit
10 g tšilli tofut
4 musta oliivi
1 spl hummust
Punane sibul
sidrun, pipar, meresool, till

Valmistamine:

1. Lase tortilla ahjus kergelt soojaks.
2. Tõsta ahjust välja ja määri peale supilusikatäis hummust.
3. Seejärel haki kurk, kirsstomatid, oliivid ja punane sibul. Vot sibulat paned nii nagu sulle endale meeldib. Mina näiteks lisan enamasti paar pooleks tehtud sibularõngast, sest mulle meeldib, kui pikk sibulatükk hamba all krõmpsub.
4. Haki tükkideks Kreeka juust ja tofu. Lase Kreeka juustul mõnusalt pudiseda.
5. Puista see kõik nüüd tortillale, maitsesta törtsu värske sidruni mahlaga, pipraga, meresoola ja tilliga.
6. Voldi kokku ja keera fooliumisse või küpsetuspaberisse.

Mina tegin mitu tortrillat ja mõned valmistasin ka klassikalise vegan juustuga, toimib samuti hästi.

 

Naudi täiega!