Kulturist Ott Kiivikas valmistas Ela Hästi saates esimese taimse brownie – gluteenivaba, vegan ja sportlasele kohaselt rohkelt valgune! Tegemist on baasretseptiga, kuhu peale saab hakata ehitama oma maitse-eelistuste kohaselt. Ahjust välja võttes on pehme, aga taheneb jahtudes kohe ära. Ideaalne spordibatooniks ka kasutada, soovitab Ott.

 

Retsept:
40 g hernevalku
240 g nõrutatud musti ube
220 ml mandlipiima
115 g maapähklivõid
40 g kakaopulbrit
20 g kookosõli
65 g mandlijahu
120 g banaani
40 g mett/roosuhkrut

Küpseta 200-kraadises ahjus 35 minutit ja lase jahtuda. Magususe lisamiseks suurenda mee/roosuhkru kogust. Parim, kui saad hoida üle öö külmikus.
Brownie sobib hästi kokku näiteks apelsiniga. Šokolaadisema brownie saad, kui segad tainasse näiteks šokolaadipärleid.