Krõbe, maitsekas kotlett pehme vegan majoneesi ja kreemise avokaadoga rohelise salati sees teralisel kuklil – seda sööks kogu aeg! Toitumisnõustaja ja treener Erik Orgu esitles Ela Hästi saates tõeliselt maitsvat ja lihtsat burgerit.

 

Retsept:
1 purk musti ube
1 punane sibul
1 küüslauk
4 spl värsket koriandrit
25 g riisijahu
1 tomat
2 täisterakuklit
2 pehmet avokaadot
soola, pipart
4 spl vegan majoneesi
Maitsestamiseks rohelist kraami, nt lambasalat

Pane mustad oad kaussi ja pressi neid kahvliga pehmemaks. Kahvliga on hea teha, sest siis ei lähe oad ühtlaseks peeneks massiks, vaid säilib ka kõvemaid tükke, mis annavad burgerikotletile stuktuuri. Haki sibul, küüslauk ja koriander ning sega kausis kokku mustade ubadega. Lisa riisijahu, maitsesta ning tee mass pooleks. Prae pannil mõlemalt poolelt krõbedaks ja aseta täisterakuklile. Burgerikotleti peale tõsta vegan majoneesi, siis lambasalatit, tomativiilud ja kõige peale pehmed avokaado viilud. Pane teine kuklipool peale ja asu sööma! :)